Fritids

Vi hälsar alla nya och gamla barn välkomna tillbaka till fritids! Vi ser fram emot ett härligt läsår 2016-2017 tillsammans med er alla!

Vi är 77 barn som är uppdelade på två avdelningar.

Barnen i åk 0-1 går på Regnbågen. Barnen i åk 2-5 bildar 34:an.Vi är ute mycket och använder det fina naturreservatet precis över skolgården. Rörelse är viktigt för oss, vi har naturlekplatser runt omkring oss.

Läroplanen styr vår verksamhet, och däri ryms lek, spel, pyssel, teater, massage, natur, hälsa, samarbete mm.

Vår ambition är att äta så nyttiga frukostar och mellanmål som möjligt. Men ibland lyxar vi till det… Lotta finns i köket och lagar frukost och mellis varje dag.

När det är lov från skolan anordnas det turneringar för alla fritids i Hörby Kommun t.ex. i bandy, brännboll och fotboll. Vi har även haft ”prova på dag” då man bjuder in olika föreningar och vi får prova på deras aktiviteter. Vi har fått prova scouting, Friskis & Svettis jympa, pingis,dans, trampolin m.m.

Vi som jobbar på fritids heter Ann-Sofi, Eva, Gunilla, Tobbe, Anna O, Anna C och Lotta.

Vi tar gärna emot bidrag till vår pysselverkstad t.ex. garn, papper, tyg, toarullar, förpackningar, glasspinnar, gamla telefoner, rör, radioapparater, små burkar som det har varit hudkrämer i, gamla läppstifts och cerat hylsor med kork, klistermärken som blivit över, skokartonger, gamla dricksglas, bestick, fina glasflaskor m.m, m.m…

Man kan pyssla med det mesta!

Comments are closed.