Aktuellt på Fritids

Hej och välkomna till ett nytt läsår!

Spännande tycker vi! Ett helt läsår att fylla-med vad?

Barnens idéer får styra vår verksamhet mycket men vi har ju även läroplanen att förhålla oss till. Så i början ägnas mycket tid åt sociala relationer och att var och en ska finna sin plats i gemenskapen.

Efterhand som detta sker lägger vi in allt fler aktiviteter, planerade eller frivilliga, inne och ute.

Kulturskolefritids blir det några månader på fredagar med start mitten av november.

Insamling av utländska burkar utan pant

Vi samarbetar med Panta mera och Returpack och samlar in utländska burkar som man inte får pant för i vanliga pantmaskiner i affären. Vi får dock pengar för dessa burkar, pengar som vi använder till barnen. Under förra läsåret, som var det första, tjänade vi 3200 kr.

Hur går det då till? Jo så här…

Ni samlar hemma, mycket eller lite – det bestämmer ni själva. Packa i plastpåse eller sopsäck eller om ni vill ha en pantsäck från oss på fritids, ta med till fritids och vi lämnar in dem och får pengar för dem.

Säg bara till om ni vill ha en säck att samla i!

Tänk på att burkarna ska vara tomma och så torra som möjligt.

EN UPPMANING  och  VÄDJAN TILL ER VÅRDNADSHAVARE!

• Det här är jätteviktigt både för era barns säkerhet och för att vi ska kunna bedriva verksamhet som fungerar.
  • Vi vill vara närvarande vuxna och ge vår tid och en pedagogisk verksamhet av hög klass till barnen, något som vi är ålagda enligt skollag och läroplan. Fritidshemmet har numera samma läroplan som grundskolan.
  • Fritidshemsvistelsen är alltså ingen förvaring eller barnpassning, utan den har även mål som ska uppfyllas. Vi vill ägna tiden åt de barn som är där, och inte sitta i telefon och efterlysa de som inte dyker upp! Kostnaden för mat påverkas också av att man inte meddelar. Dessa pengar kan vi ha roligare för!
  • Att meddela ändringar för ert/era barn är ett vårdnadshavaransvar och genom ta det ansvaret respekterar ni andra barns vistelse på fritids.
  • Fritids har en egen mailadress som går bra att nyttja! Adressen är fritids@ludvigsborgsskolan.se
  •  Ring 0415-517 90 om ni vill nå oss.

Tänk på!

• Märk Ert/Era barns kläder, det underlättar för oss alla!
  • Nytt schema på Ert/Era barn? Vänligen lämna in dessa så fort som möjligt! Tack på förhand!
  • Nytt jobb, telefonnummer eller annat? Be om att få fylla i ett nytt elevkort. Det är viktigt att vi har aktuella uppgifter på alla barn!
  • Ny inkomst? Anmäl den nya inkomsten på inkomstblankett och lämna till oss.

Comments are closed.