Regnbågen och 34:an

Nu är det fritids i hela Gamla huset. Vi arbetar tillsammans, ”Alla barn är allas barn”, men vi har ändå lite uppdelning av barnen.

Regnbågen

Regnbågen består av härliga barn från förskoleklass till årskurs ett.  Vi håller till i Gamla huset. Förskoleklassens rum är vår hemvist men vi får leka i alla rum. Vi som ansvarar här är  Ann-Sofi och Anna C. Anna O och Tobias arbetar också här.

En dag på fritids kan se ut så här:

• Kl. 6.30 öppnar fritids.
  • Kl. 7.30 är det frukost och därefter går barnen ut på rast tills skolan börjar kl. 8.20.
  • Förskolebarnen är de barn som först kommer till fritids. De slutar skolan kl. 13.20 och de barn som ska var på fritids äter då. Därefter går de ut. När de kommer in igen är det lite blandade aktiviteter som t.ex spela spel, måla , bygga klossar mm.
  • Kl. 13.30 slutar årskurs 1. Då anmäler de sig till fritids och därefter går de ut en stund. När de kommer in igen är det även här blandade aktiviteter.
  • Vissa dagar har vi verkstäder som barnen får välja utefter intresse. Dessa pågår mellan 13.30-14.05
  • Mellanmålet äter vi vid 14.05. Vi har drop-in mellanmål, barnen kan välja mellan att gå vid första ringningen eller leka klart och gå vid den andra. När mellanmålet är avklarat kan man vara ute eller inne och leka.
  • Frukt serveras ca 16.30 till de som är kvar
  • Fritids stänger 18.00 mån-tors, 17.30 fre.

34:an

34:ans fritidsavdelning består också av helt underbart härliga killar och tjejer från årskurs två till fem. Här ansvarar Anna O och Tobias. Ann-Sofi och Anna C arbetar också här.

En dag på vårt fritids brukar se ut ungefär så här:

• Efterhand som barnen slutar skolan anmäler de sig till fritids och därefter går de ut en stund. När de sedan kommer in brukar det vara lite olika aktiviteter som t.ex spela spel, massage, rita och spela hockeyspel mm. Vissa dagar har vi styrda aktiviteter, ibland valfria och ibland obligatoriska. Fritidsråd har vi en gång i veckan.
  • Innan vi går och äter mellanmål har vi en gemensam samling.  Kan variera mellan lite olika saker bl.a. information, lekar och avslappning.
  • Mellanmål äter vi 14.05-14.40.
  • Efter mellis kan man vara ute eller inne och leka.
  • Frukt serveras ca 16.30 till de som är kvar
  • Fritids stänger 18.00 mån-tors, 17.30 fre